perjantai 13. marraskuuta 2015

Freaking Dollhouse

E niin kuin etäpäivä eli paras mahdollinen tilaisuus lähteä hetkeksi muualle ajatustensa kanssa ja jättää puhelin kotiin ettei tarvitsisi vastata mihinkään viesteihin. Yksinolossa on omatkin puolensa, varsinkin kun ei tarvitse yrittää miettiä mitä suustaan päästää ja voi vain kulkea omia polkujaansa.

En tiennyt oikein mihin olisin lähtenyt kulkemaan kameran kanssa, mutta sitten muistinkin erään kiehtovan, hylätyn varastorakennuksen lähellä Törnävän Akuuttipsykiatrian poliklinikkaa ja osastoja. Monia vuosia hylättynä ja ränsistyneenä oleva varasto on suorastaan täydellinen paikka viettää laatuaikaa kameran kanssa ja yrittää tallentaa kuviin siitä paikasta huokuva tyhjyys. Karmivaako..check! Kiehtovaako.. double check!!


On hieman surullista nähdä kuinka kaupunki antaa vanhojen rakennusten vain olla tyhjillään ja vuosien mittaan ränsistyä piloille, vaikka itselleni tämmöiset paikat ovat kuin unelmia. Hajonneet ikkunat, lasinsirut lattialla ja graffitit hylätyssä rakennuksessa kertoo mielestäni paikasta paljon enemmän nyt, kuin rakennuksen ollessa ehjä. Homeisilla ja hajonneilla käytävillä kulkeminen tuntuu, kuin kävelisi suorastaan oman päänsä sisällä ja tuulen vinkuessa tyhjissä huoneissa saa kylmät väreet liikkumaan selkää pitkin. Silti täysin kuoleman hiljaista, eikä ketään lähistöllä..ehkä?


Pieneksi varastorakennukseksi se sisälsi todella monia huoneita ja kaappeja, enkä edes tiedä mitä kaikkea sinne oli piilotettu. Ilmeisesti rakennusta on näin jälkikäteen käytetty myös hieman ei niin lailliseen puuhasteluun rikkinäisten neulojen ja repaleisten patjojen perusteella. Syrjempääkin syrjemmässä oleva hylätty rakennus houkuttelee ilmeisesti muitakin ihmisiä, jotka haluavat toimia rauhallisessa ympäristössä.  Rakennuksen historia alkaa kiehtomaan vain entistä enemmän..


Pienet tutkimusretket oman mielensä synkkiin ja ahdistaviin syövereihin voi tehdä ihan hyvääkin ihmiselle, enkä osaa sanoa onko se hyvä vai huono asia? Kaikki kuvat tuli itse näpsittyä (ei siis kopiointia kiitos) Canon EOS 1100D -kameralla ja voin suositella sitä kaikille, jotka haluavat perus järjestelmäkameran hyvillä ominaisuuksilla.

2 kommenttia: