tiistai 12. tammikuuta 2016

Mitä hiuksiini oikein pistän?

Kylmää, kylmää ja paljon lunta, siitä on oikea talvi tehty. Ilmeisesti virallinen talvi alkaa vasta tammikuussa mitä nyt on ikkunasta katsellut pihalle ja säätiedotteita seuraillut. No mutta säätiedotteista viis ja postauksen aiheeseen eli hiuksiin. Jokainen hiuksiaan värjäävä ihminen tietää kuinka haastavaa on värjäillä hiuksia alinomaa ja samalla yrittää pitää niitä hyvässä kunnossa. Tässä postauksessa kerron omat hoitomenetelmäni, jotka ovat ainakin omassa tapauksessani toimineet hyvin.

Huonokuntoisten hiusten kruunaamattomana kuninkaana olen kokeillut ties kuinka monia hoitoaineita ja -öljyjä näiden monien vuosien aikana mitä olen hiuksiani rasittanut värjäyksellä ja suoristamisella. Tilanteeseen tuli kuitenkin muutos, kun sain  edellisenä vuotena joululahjaksi Moroccanoil -merkkisen hiustenhoitopakkauksen ja hetkellisen käytön jälkeen en ole ollut tämän tyytyväisempi hiusteni laatuun.


"Terveet ja luonnollisen kauniit hiukset ovat Moroccanoilille sydämenasia: haluamme kaunistaa jokaista tyyliä, säilyttää jokaisen hiussortuvan vahvuuden ja olla hiustenhoidon innovaatioiden kärjessä. Aloitimme alkuperäisellä Moroccanoil Treatment -hiusöljyllä, joka aiheutti hiusalan vallankumouksen. Rakensimme maineemme positiivisen palautteen varaan, jota saimme catwalkeilta, kampaamoista sekä muotikuvauksista. Tuotteidemme innovatiivinen, antioksidantteja täynnä oleva sekä erittäin ravitseva koostumus on ainutlaatuinen, ja sen avulla saavutetaan jopa dramaattisia tuloksia. Tämän vuoksi sarjaamme luotetaan maailmanlaajuisesti- koska se yksinkertaisesti toimii"


Hiukseni ovat luonnostaan erittäin karkeat ja myös hyvin kuivat, joten ne imevät pesusienen lailla öljyt ja voiteet sisäänsä ja eikä niistä siltikään näe pahemmin muutosta. Moroccanoilin shamppoon ja hoitoaineen jälkeen niistä muuttuu kuitenkin todella pehmoiset ja hyvällä tavalla taipuisat, vaikka en ole ikinä luonnonkiharoistani pahemmin pitänytkään. Pestyä ja kuivattuani hiukset otan muutaman tipan kyseistä hiusöljyä, pyörittelen sormissa ja vedän sitä joka puolelle hiuksiin ja TADAAH.. kiiltävät ja omasta mielestäni myös terveemmät hiukset mitä kauemmin näitä tuotteita on käyttänyt. Ainoa negatiivinen asia on näiden tuotteiden hinnat, joiden takia rusinat rasahtelee oikein kunnolla. Siltikin maksan lähes hymyillen jatkossakin näistä tuotteista, jos hiukseni kerran pysyvät hyvässä kuosissa.

Seuraavaksi tuleekin vähän omasta hiusten värjäyksestä, josta on tullut jo pienoinen tapa länträtä eri värejä vuorotellen päähän ja katsoa mitä tapahtuu. Monia värejä ja merkkejä on ehtinyt kyllä kokeilla hiuksiin ja ihan tyytyväinen on kaikkiin tuloksiin ollutkin ellei nyt muutamia epäonnistumisia lasketa joukkoon (homeisen vihertävät yms). 


Kestovärien ja suoravärien erot ovat todella huomattavat ainakin hiusten kuntoon liittyen ja siksi suosinkin suoravärejä mieluummin. Suoravärit eivät vahingoita hiuksia, koska värien pigmentit kiinnittyvät vain pintapuolisesti hiuksiin, eivätkä siis aiheuta damagea hiuksille. Valitettavasti tämän vuoksi väri ei kestä hiuksissa pitkään ja pitää olla jatkuvasti lisäämässä väriä päähän. Ennen hiusten värin vaihtamista pitää tietenkin tehdä värinpoisto(ja), jotka tekevät hiuksille hallaa ja sen takia yritänkin pitää tiettyä väriä jonkin aikaa päässä ennen seuraavaa.

Vaalentamisen ja hiusten hoitamisen jälkeen lisään suosimaani La Richen Directions -shokkiväriä (mitä väriä nyt sillä hetkellä on) hoitoaineen sekaan ja jätän hiuksiin n. tunniksi ennen pesua. Directions -värit ovat olleet aina koostumukseltaan mukavia levittää hiuksiin, eivätkä ole lähteneet valumaan ollenkaan. Pestyäni hiukset laitan hieman hiusöljyä sekaan, kampaan ja laitan pipon päähän siksi aikaa, että hiukset ovat kuivuneet ja sen jälkeen hiukset ovatkin mukavan suorat. Tällä keinolla saan hiuksia värjättyä ilman pahempia vaurioita, eikä tarvitse käyttää suoristusrautaa liiallisen kiharuuden poistamiseen.


Kiteytin tähän postaukseen nyt omat tapani hoitaa hiuksia, jotka voivat osottautua jollekkin toiselle aivan vääräksi tavaksi. :D Olisihan se varmasti helpompaa mennä parturiin kerran kuukaudessa hoitamaan hiuksia, mutta olen vanhanaikaisesti turvautunut kotikonsteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti